tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συμφωνία και όχι ρήξη θέλει η πλειοψηφία των πολιτών

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της GPO, οκτώ στους δέκα πολίτες επιθυμούν συμφωνία με τους εταίρους και είναι αντίθετοι σε δημοψήφισμα.

 

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της GPO, οκτώ στους δέκα πολίτες επιθυμούν συμφωνία με τους εταίρους και είναι αντίθετοι σε δημοψήφισμα.

Από τη δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό του MEGA, προκύπτει ότι έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος, ενώ επτά στους δέκα πολίτες λένε "όχι" σε εκλογές σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

 

Σχετικά με την αποδοχή από τους πολίτες της στρατηγικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους,  δηλώνουν ότι συμφωνούν και μάλλον συμφωνούν ποσοστό 58,3% των ερωτηθέντων, από 90,3% στις 10/2.

 

Επίσης ποσοστό 75,6% θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει πάση θυσία στη ζώνη του ευρώ.

 

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να διατηρεί σχεδόν αμετάβλητο το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του Ιανουαρίου, συγκεντρώνοντας 36,5%, ενώ στο 22% βρίσκεται η ΝΔ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, η οποία καταγράφει μικρή άνοδο.

Σε επίπεδο αρχηγών, την υψηλότερη δημοτικότητα, με 63,9% θετικές κρίσεις, καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 41% θετικές κρίσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39% ,ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%.

 

Υψηλής δημοτικότητας με 50% θετικές γνώμες χαίρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει περισσότερες αρνητικές κρίσεις απ΄ ό,τι θετικές.

 

Κληθέντες να κρίνουν συνολικά το έργο της κυβέρνησης κατά τις πρώτες 100 ημέρες που βρίσκεται στην εξουσία, το 57% των πολιτών διατυπώνουν θετικές κρίσεις και το 40,9% αρνητικές.

 

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του έργου της κυβέρνησης στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας, ενώ οι αρνητικές κρίσεις υπερτερούν κατά πολύ των θετικών σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου στον τομέα της παιδείας.

 

Η πανελλαδική έρευνα της GPO για το MEGA διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων, στο διάστημα από τη Δευτέρα 27/4 έως Τετάρτη μεσημέρι.

 

Πηγή : capital.gr