tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και διακοπές ρεύματος λόγω πτώσης πολλών δέντρων, ενώ “υποχρέωσαν” τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και διακοπές ρεύματος λόγω πτώσης πολλών δέντρων, ενώ “υποχρέωσαν” τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας.

 

 

Τα 10 μποφόρ φτάνουν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη και εξαιτίας τους έχουν σημειωθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για την Αίγινα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΝΕΚ LINES  λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα σημερινά δρομολόγια των πλοίων «ΕΛΥΡΟΣ» και «ΛΑΤΩ» στην γραμμή Πειραιά – Χανιά δεν θα πραγματοποιηθούν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα συνεχίσουν τα δρομολόγια τους από την Τετάρτη (ώρα αναχώρησης 21:00). Αντίστοιχες αποφάσεις ακτοπλοϊκών εταιρειών υπήρξαν για τα δρομολόγια πλοίων από Πειραιά για Ηράκλειο και Δωδεκάνησα.

Επίσης από τη Ραφήνα δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του Superferry στις 07:50 για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο ενώ ακυρώθηκε το δρομολόγιο Μαρμάρι-Ραφήνα στις 8 το πρωί.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά. Ακυρώσεις δρομολογίων σημειώθηκαν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Παράλληλα, διακοπές ρεύματος σημειώνονται από το πρωί λόγω της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, οι βλάβες οφείλονται κυρίως σε πτώση δένδρων στα καλώδια του δικτύου.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική σπεύδουν στα σημεία όπου έχουν προκληθεί ζημιές για την άμεση αποκατάστασή τους.

Όμως οι πτώσεις δένδρων εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων έχουν δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα σε δρόμους της Αττικής.

Μέχρι τις 15.30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί 677 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων από δρόμους της Αττικής.

Στον σταθμό του τρένου στο Μενίδι ένα δένδρο καταπλάκωσε δύο σταθμευμένα Ι.Χ., ενώ ζημιές σε οχήματα έχουν προκληθεί και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου.

Για την απομάκρυνση δέντρων από τους δρόμου εργάζονται οκτώ συνεργεία της Π.Υ. με 80 πυροσβέστες.