tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μπαίνει στο Χρηματιστήριο το 30% της ΔΕΠΑ

Μέσω τις εισόδου του συγκεκριμένου ποσοστού της ΔΕΠΑ στο Χρηματιστήριο, υπάρχει η προσδοκία του Δημοσίου για έσοδα ύψους 400 εκατ ευρώ.

Μέσω τις εισόδου του συγκεκριμένου ποσοστού της ΔΕΠΑ στο Χρηματιστήριο, υπάρχει η προσδοκία του Δημοσίου για έσοδα ύψους 400 εκατ ευρώ.

 

 

Με τελικό στόχο την αποκρατικοποίηση της εταιρείας, που είχε εκφράσει την επιθυμία εξαγοράς της η Gazprom, γίνονται οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγωγή μέσω προσφοράς νέων χρεογράφων με δημόσια εγγραφή, συναντά την αποδοχή της κυβέρνησης, ενώ θετικά βλέπουν αυτή την εξέλιξη και οι εγχώριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας.

 

Όπως αναφέρουν οικονομικοί κύκλοι όμως, εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι βλέπει θετικά το σχέδιο και ο Επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Ετιγκερ.

Μέχρι το καλοκαίρι, επίσης ο κ. Παπαγεωργίου και ο κ. Ετινγκερ αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Οικονομίας», τις συζητήσεις και για το άνοιγμα της αγοράς λιανικής του φυσικού αερίου. Ως γνωστόν, η Κομισιόν έχει ανοίξει θέμα ως προς την ανάγκη διαχωρισμού των δικτύων διανομής από την εμπορία. Με απλά λόγια, ζητά από την κυβέρνηση οι τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου να ξεχωρίσουν τα δίκτυα από την εμπορία προκειμένου στην τελευταία να μπουν κι άλλοι «παίκτες».

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line