tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Οδικοί άξονες: πρώτος απολογισμός μετά την επανεκκίνηση τους

Τον πρώτο απολογισμό της προόδου των οδικών αξόνων της χώρας παρουσίασε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τον πρώτο απολογισμό της προόδου των οδικών αξόνων της χώρας παρουσίασε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εργασίες εκτελούνται σε 16 εργοτάξια σε 4 μεγάλους άξονες, απασχολώντας περίπου 4.000 ανθρώπους ενώ τους επόμενους μήνες ο αριθμός θα διπλασιαστεί.

 

Το επόμενο διάστημα επίσης θα υπάρξει δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα – Πύργο μήκους 75 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 340 εκατομμυρίων ευρώ, έργο το οποίο είχε απενταχθεί από την Ολυμπία οδό.

Θα ολοκληρωθεί επίσης σύντομα η μελέτη για την εγκατάσταση συστήματος αναλογική χρέωσης διοδίων στους οδικούς άξονες έως το 2016 ενώ πριν λίγες μέρες υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση διοδίων αναλογικής χρέωσης στην Εγνατία Οδό.

"Η υλοποίηση αυτών των έργων εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης. Είναι στρατηγική επιλογή ανάπτυξης για να γίνει η χώρα κόμβος του εμπορίου για όλη την Ευρασία, αυτό όμως δεν αρκεί, είναι πάνω από όλα προτεραιότητα όλης της χώρας να πάρει μπροστά η οικονομία, η απασχόληση, να δώσουμε στη χώρα και τους πολίτες τις υποδομές που χρειάζονται για να βγούμε ταχύτερα από την ύφεση", επισήμανε ο υπουργός Υποδομών.