tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Το αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς

Προβλέπει δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας έως το 2020

Προβλέπει δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας έως το 2020

 

Για πρώτη φορά η χώρα υιοθετεί ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, είπε ο Πρωθυπουργός. Στην παρουσίαση του σχεδίου αυτού, στο μουσείο Μπενάκη, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς θεωρεί ότι οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα εμφανιστούν από φέτος. «Από εδώ και στο εξής έχει μόνο προς τα πάνω» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2020, με βάση τις προβλέψεις για ανάπτυξη των 10 κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα λιτότητας, ούτε νέο μνημόνιο, ενώ όπως είπε, το 2020 η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει σε επίπεδα ευημερίας, ανάλογα με εκείνα προ της κρίσης.

«Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων. Προωθήσαμε τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα ήταν πρώτη στις επενδύσεις το 2013. Μειώσαμε το χρέος, περιορίσαμε τους τόκους χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία. Οι τόκοι θα μειωθούν περαιτέρω το Φθινόπωρο.

» Η Ελλάδα αποκατέστησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Μπήκαμε στο μνημόνιο το 2010 όταν οι αγορές αρνούνταν να μας δανείσουν. Τώρα μας αποδέχονται οι αγορές και βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων. Τώρα προχωρούμε στην ανάπτυξη. Μέχρι τώρα βάζαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης. Τώρα χρίζουμε μία νέα Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, όχι του κρατισμού, μία νέα Ελλάδα που διεκδικεί και κερδίζει. Αυτή τη νέα Ελλάδα θεμελιώνουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση και στα μνημόνια», είπε.

Δίνοντας έμφαση στην αλλαγή σελίδας της χώρας, είπε ότι προχωράμε στην ανάπτυξη, με όπλο τις μεγάλες αλλά ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες που έχει η πατρίδα μας, σε τομείς όπως ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα και οι εξαγωγές. «Αν δεν επιστρέψουμε στα παλαιά λάθη, η ανάπτυξη θα είναι ισχυρότερη» προέβλεψε.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε πέντε βασικές προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα: Τη μείωση της ανεργίας που προέβλεψε ότι θα φτάσει κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου το 2020, τη σταδιακή μείωση της φορολογίας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας.

Προανήγγειλε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σταδιακά «προκειμένου να μην απειληθούν τα πλεονάσματα». Ανέφερε ότι στόχος είναι να φτάσει το 15% ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη, στο 33% ο ανώτατος συντελεστής στα εισοδήματα και στο 12% ο ΦΠΑ.

Για να επιτευχθεί η μείωση των φόρων, είπε χαρακτηριστικά, «θα πρέπει να πληρώνουν περισσότεροι για να πληρώνουν λιγότερο».

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line