tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αναβλήθηκε η έκθεσή του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Αν και αρχικά ήταν γνωστό ότι θα δινόταν σήμερα στη δημοσιότητα, τελικά ανακοινώθηκε ότι αυτή η δημοσιοποίηση της έκθεσης αναβάλλεται.

Αν και αρχικά ήταν γνωστό ότι θα δινόταν σήμερα στη δημοσιότητα, τελικά ανακοινώθηκε ότι αυτή η δημοσιοποίηση της έκθεσης αναβάλλεται.

Η έκθεση που αφορά την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, το οποίο αποφάσισε να προχωρήσει στην εκταμίευση της δόσης ύψους 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Έθνους στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου, η αναβολή φαίνεται να έχει σχέση με τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Τόμσεν αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη επιθεωρηση στό τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με το πρόγραμμα των Ελλήνων υπουργών. Ομως, σχεδιάζει εκτός απροόπτου να επισκεφθεί την Αθήνα και στις αρχές Ιουλίου μαζί με τα μέλη της τεχνικής επιτροπής. Ο επικεφαλής της Αποστολής θα παραμείνει στην ελληνική πρωτεύουσα μόνο μερικές μέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αθήνα κατάφερε να συμπεριληφθεί στην έκθεση ότι "δεν προβλέπονται μέτρα για το 2014", ενώ για το 2015-16 ο κ. Τόμσεν σημειώνει πως θα εξαρτηθούν (τα μέτρα) απο την έκτη επιθεώρηση.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι η αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης δεν έχει να κάνει με τον ανασχηματισμό, αλλά με τεχνικές διαδικασίες του ίδιου του Ταμείου.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line