tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Πανηγύρι σε όλη την Ελλάδα για την πρόκριση της Εθνικής

Nίκη με 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού στην τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου και πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της

Η εθνική Ελλάδος γράφει το νέο της παραμύθι στη Βραζιλία. Η νίκη με 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού στην τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου και η πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της σκόρπισε χαρά στους απανταχού Έλληνες.

Στην πλατεία Ομονοίας, μετά τη λήξη του αγώνα και ως τις πρώτες πρωινές ώρες -το ματς με τους Ιβοριανούς ξεκίνησε σε προχωρημένη ώρα και το γκολ της νίκης-πρόκρισης μπήκε σε ακόμη πιο προχωρημένη…- το σκηνικό θύμιζε Euro 2004.

Το ίδιο έγινε στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα κι ακόμη στις κεντρικές πλατείες της Νυρεμβέργης και του Ντίσελντορφ.

Κάποιοι ήδη ψελλίζουν ομοιότητες με 2004, μιας και βρισκόμαστε ακριβώς δέκα χρόνια μετά και η Πέμπτη 25 Ιουνίου, όταν και ολοκληρώθηκε η ιστορική νίκη, είναι η δέκατη επέτειος του Γαλλία-Ελλάδα 0-1 με το γκολ του Άγγελου Χαριστέα, έπειτα από τη σέντρα του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Άλλοι πάλι λένε ότι και στη Βραζιλία μιλούν Πορτογαλικά, όπως και το 2004 στην Πορτογαλία… Και το όνειρο συνεχίζεται!

Πάντως, η πρόκριση της εθνικής Ελλάδος θύμισε περισσότερο το σενάριο του Euro 2012, όπου έκανε αυτό που έπρεπε την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ρωσία και την άφησε εκτός συνέχειας με το γκολ του Καραγκούνη.

Από τον επόμενο από εκείνον τον αγώνα είχε να κερδίσει πέναλτι η Ελλάδα, από τον ίδιο αγώνα είχε να σκοράρει ο Γιώργος Σαμαράς! Πρόκειται για τον αγώνα των προημιτελικών του Euro 2012 Γερμανία – Ελλάδα 4-2, που έγραψε το αξιοπρεπές τέλος εκείνης της πορείας.

Η Ελλάδα, με σαφώς βελτιωμένο ποδόσφαιρο και πετυχημένες αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα που θα προκαλέσουν πολλή συζήτηση τόσο μέχρι τον αγώνα των 16, αλλά και μετά το Μουντιάλ, κατάφερε να πάρει την πρόκριση από τους ομίλους μιας δεύτερης μεγάλης διοργάνωσης και αξίζει να το πανηγυρίζει δεόντως.

Αξίζει να πανηγυρίζει και επειδή ακριβώς είχε… άκυρη εκκίνηση, με το 3-0 από την Κολομβία, με απογοητευτική εμφάνιση, η οποία σταδιακά βελτιώθηκε.

Ο ίδιος ο Φερνάντο Σάντος, σε μια αποστροφή του λόγου του στη συνέντευξη Τύπου, αστειεύτηκε με ικανοποίηση: "Δεν ήμουν έτοιμος να φύγω από τη Βραζιλία".

Το επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα γίνει στην Αρένα Περναμπούκο στο Ρεσίφε στις 23:00 της Κυριακής απέναντι στην Κόστα Ρίκα, την πιο… καραμπινάτη έκπληξη του θεσμού. Και όπως γράψαμε και παραπάνω, το όνειρο συνεχίζεται…

                                     Πηγή www.news.gr