tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Για αλλαγή σχέσης και όχι διαζύγιο με ΔΝΤ, κάνει λόγο ο Χαρδούβελης

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία είναι το πολιτικό κλίμα που επικρατεί και η αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία είναι το πολιτικό κλίμα που επικρατεί και η αβεβαιότητα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο Γκίκας Χαρδούβελης σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ αναφέρει: «Δεν πρόκειται για διαζύγιο. Το ονομάζω αλλαγή σχέσης. Το ΔΝΤ θα είναι δίπλα μας ως παρατηρητής, χωρίς ενδελεχή ελεγκτική ιδιότητα».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην άνοδο των spreads είπε τα εξής: «Aνέβηκαν παντού και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Οι λόγοι είναι ευρωπαϊκοί, αλλά και ελληνικοί. Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και αυτό αποτελεί πηγή αβεβαιότητας για το τι έπεται στη συνέχεια, δηλαδή ποιά θα θα είναι η μελλοντική μας σχέση με τους μέχρι σήμερα επίσημους δανειστές μας. Η αβεβαιότητα αυτή έγινε έκδηλη. Η αγορά θα ανακάμψει όταν τα αίτια της αβεβαιότητας εκλείψουν».

«Δεν έχω σταματήσει να ζητώ συναίνεση στα μεγάλα θέματα», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός Οικονομικών και στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών τον προσεχή Φεβρουάριο, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει: Βρισκόμαστε σ΄ ένα εύθραστο σημείο ισορροπίας. Η δυναμική που αναπτύσσεται στο οικονομικό πεδίο, απαιτεί πολιτική σταθερότηταώστε να διατηρηθεί. Δεν είναι δύσκολο, αν κάνουμε τις λάθος επιλογές, να χάσουμε σε λίγους μήνες, όσα κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια».

 

 

Πηγή : naftemporiki.gr