tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας από ομάδες κουκουλοφόρων

Σκηνικό πολέμου ακόμα μία φορά στο κέντρο της πόλης, μετά την πορεία διαδηλωτών για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Σκηνικό πολέμου ακόμα μία φορά στο κέντρο της πόλης, μετά την πορεία διαδηλωτών για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

 

Κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότωφ κατά αστυνομικών, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε στάσεις λεωφορείων. Αυτό το σκηνικό επικράτησε σε δρόμους της Αθήνας, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ, κατά τη διάρκεια της πορείας. Νεαροί που φορούσαν κράνη και κουκούλες άρχισαν την καταστροφική τους δράση από την οδό Σταδίου. Μάλιστα έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος υποδημάτων στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου, ακολούθησε λεηλασία από αγνώστους που αφαίρεσαν και τα χρήματα από το ταμείο του καταστήματος.

Οι κουκουλοφόροι εκτοξευσαν βόμβες μολότωφ στην πλατεία Συντάγματος, κάτι που επανέλαβαν και στην Πανεπιστημίου όπου συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί «απάντησαν» στους ταραξίες με χρήση χημικών και δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η πορεία «κόπηκε» στη μέση, ενώ το κέντρο της Αθήνας θύμιζε θάλαμο αερίων.

Ομάδες νεαρών κατέβηκαν προς την Ομόνοια, ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές μπήκαν στην περιοχή των Εξαρχείων. Ακολούθησαν οδομαχίες μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε περισσότερες από 200 προσαγωγές και συλλήψεις.

Ειδικά οχήματα της αστυνομίας που εκτοξεύουν νερό έσβηναν τις φωτιές που άναβαν οι νεαροί, ενώ με τη χρήση νερού διέλυσαν και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας.

Γρήγορα η ένταση περιορίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων, στην όδό Στουρνάρη και τα γύρω στενά.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν κλοιό γύρω από τα Εξάρχεια, προκειμένου να περιορίσουν σε εκείνο το σημείο τις οδομαχίες και την ένταση. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες για να ηρεμήσει η κατάσταση.