tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

“Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη”, εκτιμά ο Μάρτιν Σουλτς

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε εικασίες την συζήτηση γύρω από ένα πιθανό Grexit.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε εικασίες την συζήτηση γύρω από ένα πιθανό Grexit.

 

Ο Γερμανός αξιωματούχος, μιλώντας σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης, εκτίμησε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

 

«Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θεωρώ ότι θα παραμείνει», ήταν τα λόγια του Μάρτιν Σουλτς.

 

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει φόβος για την Ελλάδα, τόνισε «Συμβουλεύω να περιμένουμε πρώτα τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Όλοι κάνουν σαν να έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη και αν είναι το πρώτο κόμμα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σχηματίσει έναν συνασπισμό. Δεν βλέπω κανέναν εταίρο συνασπισμού, ο οποίος θα στήριζε τις ριζοσπαστικές του θέσεις».

 

Επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διευκρίνισε ότι έχει ήδη πει πολύ καθαρά στον Αλέξη Τσίπρα ότι «διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, οι οποίες θα οδηγούσαν σε μονομερή στάση πληρωμών, θα συνεπάγονταν στάση πληρωμών από τους εταίρους στην ΕΕ», για να επισημάνει ωστόσο ότι καθημερινά τα ευρωπαϊκά όργανα δέχονται προτάσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με τους κανόνες.

 

Ο κ. Σουλτς τόνισε πάντως ότι «οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μέχρι σήμερα δεν έχουν οδηγήσει ούτε μία μέρα σε ταραχές τις χρηματαγορές».

 

 

Πηγή : vima.gr