tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Την αυτοδυναμία ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως είπε σε ομιλία του στην Πάτρα, με την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα.

Όπως είπε σε ομιλία του στην Πάτρα, με την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα.
 

«Απέχουμε μισό βήμα από την αυτοδυναμία», είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε «χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν. Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν θα δεχθεί εκπροσώπους των απόψεων της τρόικας στο υπουργικό συμβούλιο και επιτέθηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά, αναφέροντας επίσης ότι η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα που περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση των κατώτατων συντάξεων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών.

Παράλλλα επανέλαβε τις δεσμεύσεις του κόμματος για:

Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ για όλους.

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Προστασία των τραπεζικών καταθέσεων και της πρώτης κατοικίας.

Εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι τα πρώτα νομοσχέδια, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί νικητής στις εκλογές, θα αφορούν την επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα €751 για όλους, την επαναφορά της 13ης σύνταξης τα Χριστούγεννα, για όσους έχουν σύνταξη έως €700, και την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line