tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Απόλυτος και σχεδόν εριστικός ο Βόλγκανγκ Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία χρηματοδοτική βοήθεια προκαταβολικά στην Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία χρηματοδοτική βοήθεια προκαταβολικά στην Ελλάδα.
 

 

«Δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ προκαταβολικά» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν υπάρχουν νέοι όροι στο πρόγραμμα. Αυτή η εντύπωση δόθηκε στην κοινή γνώμη εν μέρει εσφαλμένα» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR) και υποστήριξε ότι πρόκειται για την παραχώρηση περισσότερου χρόνου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του τρέχοντος προγράμματος. «Μόνο όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, θα δοθούν χρήματα. Αν όχι, δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα» τόνισε και πρόσθεσε ότι κατανοεί πως στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να καθυστερήσει ή να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και πρόσθεσε ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητηθεί ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

 

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line