tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις παροχές στους εργαζομένους της ΔΕΗ

Ακόμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της νέας σύμβασης που δίνει έμμεσες αυξήσεις στο προσωπικό της εταιρείας.

Ακόμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της νέας σύμβασης που δίνει έμμεσες αυξήσεις στο προσωπικό της εταιρείας.

 

Την ώρα που η διοίκηση της ΔΕΗ με ανακοίνωση της διευκρίνιζε ότι τελικά το κουπόνι του επιδόματος σίτισης αξίας ευρώ θα λαμβάνουν μόνον οι υπάλληλοι σε ορυχεία και μονάδες παραγωγής, ο Νίκος Φίλης προχωρούσε σε μία πρόταση-πρόκληση προς τους συνδικαλιστές.

 

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, τάχθηκε κατά των έμμεσων αυξήσεων και πέταξε το γάντι στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, προτείνοντας τους να δώσουν μέρος αυτών των αυξήσεων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 

Λίγη ώρα αργότερα, ο Νίκος Φωτόπουλος, μέλος του δ.σ της ΔΕΗ και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριζε ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται όσοι πιστεύουν στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

 

Πάντως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, “απέκτησε” έναν επιπλέον πονοκέφαλο καθώς με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα. Αιτία οι αυξήσεις που είχε δώσει την περίοδο 201-12 σε 19 στελέχη της εταιρείας, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες καθώς ήταν μεγαλύτερες από τα ανώτερα επιτρεπόμενα όρια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ζημιά που προκλήθηκε στην εταιρεία ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.