tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Νόμος της Βουλής το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την συνεδρίαση να ολοκληρώνεται στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την συνεδρίαση να ολοκληρώνεται στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα.

 

Τα τέσσερα πρώτα άρθρα που αφορούν την παροχή δωρεάν ρεύματος, επίδομα σίτισης και στέγασης σε νοικοκυριά που ζουν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, υπερψηφίστηκαν ομόφωνα από την Ολομέλεια.

Όμως το πέμπτο άρθρο, που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να καθορίσει επακριβέστερα μέσω κοινής υπουργικής απόφασης, τις εισοδηματικές και άλλες παραμέτρους για τον προσδιορισμό των δικαιούχων, καταψηφίστηκε από τη Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε επίσης το άρθρο 31 του νομοσχεδίου, που αφορά την παράταση προθεσμιών για την υποβολή αιτήσεων αναγνώρισης χρόνου απασχόλησης των σχολικών φυλάκων, και για τα επικουρικά και τα ταμεία των ένστολων. Αντίθετα, το άρθρο 30 που προβλέπει παροχές ασθενείας σε είδος για ανέργους και υποαπασχολούμενους, καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ, το οποίο αξίωσε να καταργηθεί η προαπαίτηση των πενήντα ενσήμων που υπάρχει για τις παροχές ασθενείας που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

 

Πηγή : imerisia.gr