tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τραγωδία με έναν νεκρό στη Δραπετσώνα

Ένας 50χρονος ηλεκτρολόγος έχασε τη ζωή του μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο High Speed 5 στη Δραπετσώνα

Ένας 50χρονος ηλεκτρολόγος έχασε τη ζωή του μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο High Speed 5 στη Δραπετσώνα

 

 

 

Το πλοίο ήταν ελλιμενισμένο και η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι εργάζονταν εκείνη την στιγμή εγκατέλειψαν το σκάφος, εκτός όμως από τον 50χρονο ηλεκτρολόγο που πιθανότατα εγκλωβίστηκε από τις φλόγες και τελικά τον ανέσυραν νεκρό οι πυροσβέστες.

 

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο που έσπευσε στο σημείο. Βασικό μέλημα τους ήταν να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στο εσωτερικό του σκάφους.

 

Σε ανακοίνωση της η Hellenic Seaways αναφέρει ότι: «Σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και περί ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο της HIGHSPEED 5, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων. Κατά την διάρκεια του παραπάνω περιστατικού έχασε τη ζωή του ο προϊστάμενος ηλεκτρολόγος του πλοίου».

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία «εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος. Η HELLENIC SEAWAYS συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς».

 

Τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «ο Στεφενσων» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν με ανακοίνωση τους επιρρίπτουν ευθύνες και στο υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και στους εφοπλιστές για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται.

 

Πηγή : vima.gr