tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Στουρνάρας: Είμαι πιο αισιόδοξος τώρα

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εκτιμά ότι μπορεί να επέλθει συμφωνία με τους εταίρους και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εκτιμά ότι μπορεί να επέλθει συμφωνία με τους εταίρους και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο London School of Economics, εξέφρασε την άποψη ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας έχουν πλέον βελτιωθεί, κάτι που φάνηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

«Μπορώ να πω ότι είμαι πιο αισιόδοξος τώρα, από ό, τι ας πούμε πριν από ένα μήνα. Οι τελευταίες συνεδριάσεις και η συνάντηση υψηλού επιπέδου την περασμένη εβδομάδα μας έδωσε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

 

«H βασική πρόκληση για την Ελλάδα είναι να παράσχει ένα πειστικό κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί στους εταίρους της ζώνης του ευρώ, με αντάλλαγμα μια νέα συμφωνία για χρηματοδότηση», ανέφερε.

 

 

Πάντως φρόντισε να τονίσει τη βεβαιότητα του ότι δεν θα βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη λόγω και των δυσμενών επιπτώσεων που θα έφερνε μία τέτοια εξέλιξη. «Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή. Η ανταγωνιστικότητα έχει αποκατασταθεί και ένα Grexit δεν θα έφερνε κανένα όφελος», τόνισε.

 

Όπως εξήγησε σε μια τέτοια περίπτωση η ελληνική οικονομία θα αντιμετώπιζε νέα βαθιά ύφεση η οποία θα χαρακτηρίζονταν από εξαιρετικά σφιχτές συνθήκες στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα λόγω των μαζικών εκροών στις καταθέσεις και τη δραματική υποχώρηση της εμπιστοσύνης.

 

 

Πηγή : in.gr