tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Δεν θα ισχύει πλέον το εισιτήριο των 5 ευρώ για είσοδο σε νοσοκομεία

Καταργήθηκε και επίσημα αυτό το μέτρο καθώς η απόφαση των συναρμόδιων υπουργών για την παύση του, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Καταργήθηκε και επίσημα αυτό το μέτρο καθώς η απόφαση των συναρμόδιων υπουργών για την παύση του, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση "Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων" στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11.09.2002 (ΦΕΚ 1223/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης "Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες", όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

 

Η κατάργηση του είχε ήδη εξαγγελθεί από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Βήμα της Κυριακής» τον Φεβρουάριο.

Σε αυτή είχε δηλώσει ότι «το πεντάευρο είναι ώριμο να καταργηθεί», πλην όμως παραδεχόταν ότι η «τελευταία πράξη» θα παιχτεί στο υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου έχει την ευθύνη του χειρισμού και της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δύο ημέρες μετά, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM ο υπουργός είχε ανακοινώσει: «Είναι έτοιμη η απόφαση». 

Ο κ. Κουρουμπλής είχε δηλώσει παράλληλα ότι θα προχωρήσει και στην κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ, ενώ είχε σημειώσει πως «σε ό,τι αφορά τους τουρίστες θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της Ευρωζώνης. Το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ. Θα είναι υψηλότερο».

 

Πηγή : vima.gr