tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ξεκινά η ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής

Οι δικαστές καλούνται να κρίνουν αν πρόκειται για έναν ναζιστικού τύπου σχηματισμό, υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, όπως αναφέρεται στο σχετικό βούλευμα.

Οι δικαστές καλούνται να κρίνουν αν πρόκειται για έναν ναζιστικού τύπου σχηματισμό, υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, όπως αναφέρεται στο σχετικό βούλευμα.

Η πολύκροτη δίκη θα αρχίσει τη Δευτέρα το πρωί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο.

Οι υποθέσεις που θα εξεταστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι:

-Υπόθεση δολοφονίας του 34χρονου μουσικού, εργάτη στη Ζώνη Περάματος, Παύλου Φύσσα, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

-Υπόθεση επίθεσης σε βάρος τριών Αιγύπτιων ψαράδων στο σπίτι τους στο Πέραμα στις 12 Ιουνίου 2012.

-Υπόθεση επίθεσης σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα, με εννέα τραυματίες.

 

Το ογκωδέστατο υλικό που τίθεται στην κρίση των δικαστών περιλαμβάνει χιλιάδες έγγραφα, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, κατασχεθέντα ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες εμπλεκομένων που καταγράφηκαν με εντολή του εισαγγελέα μετά τη δολοφονία Φύσσα, όσο και πολλές άλλες πριν το έγκλημα στο Κερατσίνι που θα κριθεί αν θα αξιολογηθεί ποινικά.

Στη δικογραφία περιγράφονται ακόμη ως δράση της εγκληματικής οργάνωσης με βάση φυλετικό μίσος ή μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους της και άλλες υποθέσεις με περιστατικά βίας, κυρίως κατά αλλοδαπών.

 

Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθούν αύριο οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, Ελένη Ζαρούλια, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Μίχος, Γιώργος Γερμενής, Αντώνης Γρέγος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχαήλ Αρβαντίτης-Αβράμης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Δημήτρης Κουκούτσης.

Πάντως δεν αποκλείεται να αποφασισθεί αύριο, πρώτη μέρα της δίκης, η διακοπή της για έναν μήνα ώστε να διαξαχθούν οι εξετάσεις σε σχολεία που βρίσκονται πολύ κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής της στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ήδη έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, κυρίως από τις τοπικές Αρχές, που επικαλούνται ζητήματα ασφάλειας για τους κατοίκους και την περιοχή και ζητάνε τη μεταφορά της εκτός πόλης.

Η αστυνομία έχει ήδη λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς αναμένεται ότι η περιοχή θα κατακλυστεί από συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς υπάρχει ευρωπαϊκό κάλεσμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και συγκεντρώσεις από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line