tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σήμα κινδύνου για ελλείψεις στα φάρμακα

Οι φορείς του φαρμάκου προειδοποιούν για τον άμεσο κίνδυνο στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου.

Οι φορείς του φαρμάκου προειδοποιούν για τον άμεσο κίνδυνο στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου.

 

Όπως υποστηρίζουν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα ελλείψεων στην αγορά, αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει άμεσα ρευστότητα για την εξόφληση των χρεών του, που αγγίζουν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετά από ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), οι εκπρόσωποι διαφόρων φορέων κατέληξαν στην διαπίστωση ότι «ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης είναι ορατός μέσα στις επόμενες ημέρες. Η στάση εμπορίου στην αγορά φαρμάκου θα πραγματοποιηθεί άμεσα αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει την ελάχιστη βιώσιμη ρευστότητα για να την διοχετεύσει στους παρόχους».

Οι φορείς συνεχίζουν και εκφράζουν το αίτημά για άμεση συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τονίζουν ότι «το φάρμακο πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση και η ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς».

Πάντως πηγές από το περιβάλλον του υπουργού Υγείας δήλωναν πριν από λίγες ημέρες, ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει εξασφαλίσει κονδύλια για την εξόφληση των υποχρεώσεων του για τον Μάρτιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τον Απρίλιο.

 

Πηγή : in.gr