tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ρωμανιάς: Κίνδυνος να φτάσουν οι συντάξεις στα 300 ευρώ

Όπως τόνισε ο Γιώργος Ρωμανιάς, αν εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, τότε οι κύριες συντάξεις θα πέσουν στα 200 με 300 ευρώ.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Ρωμανιάς, αν εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, τότε οι κύριες συντάξεις θα πέσουν στα 200 με 300 ευρώ.

 

Ο Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα, αποκάλυψε ότι υπάρχει έγγραφη πρόταση των δανειστών για αυτή την εξέλιξη και ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση. Πάντως χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει έντονη πίεση εκ μέρους τους.

 

Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, διασαφήνισε ότι πρόκειται για νομοθετημένη διάταξη και ότι η τροπολογία που δρομολογεί την κατάργησή της έχει ήδη διαβιβαστεί.

 

Μάλιστα τόνισε πως εάν συνεχιστεί η εφαρμογή της ρήτρας για τις επικουρικές τότε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τέσσερις φορές τον χρόνο θα μειώνονται οι συντάξεις αυτές, έως του σημείου που προσδιόρισε χρονικά στα 2 χρόνια και τους 8 μήνες όταν και όπως είπε αυτές θα μηδενιστούν, «υπάρχει δεν υπάρχει ανάπτυξη».

Σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ανέφερε πως ήδη για όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 αυτά τα όρια έχουν διαμορφωθεί στα 67 για πλήρη και στα 62 για μειωμένη.

 

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line