tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Βαρουφάκης: Ανάγκη για συμφωνία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες

Στην συνέντευξη του, μετά το Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στα ανοιχτά θέματα που παραμένουν για την επίτευξη συμφωνίας.

Στην συνέντευξη του, μετά το Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στα ανοιχτά θέματα που παραμένουν για την επίτευξη συμφωνίας.

 

 

Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, το βασικό μέλημα της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει ρευστότητα. Πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης σημέιωσε ότι η ώρα της τελικής συμφωνίας πλησιάζει, τοποθετώντας την χρονικά στις επόμενες δύο εβδομάδες.

 

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται πολύ κοντά σε θέματα, όπως ο ΦΠΑ, τα «κόκκινα δάνεια», οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανεξαρτησία της γγ Δημοσίων Εσόδων, αλλά παρατήρησε πως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό είναι ζητήματα στα οποία υπάρχει ακόμη απόσταση.

 

Τα εργασιακά θεωρούνται πολύ σημαντικό θέμα για την κυβέρνηση, ενώ όπως είπε, δεν είναι τόσο σημαντικό για τους εταίρους. Για το θέμα του ασφαλιστικού τόνισε ότι η μείωση συντάξεων δεν είναι μεταρρύθμιση και ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων και εξορθολογισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

 

Πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε το στίγμα των ελληνικών θέσεων τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει συμβιβαστεί πολύ στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά όχι σε ό,τι αφορά τις βασικές αρχές της.

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και απάντησε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι τώρα στο τραπέζι της συζήτησης, καθώς η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή.

 

Πηγή : in.gr