tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Π. Καμμένος: Μπορεί να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας, η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας, η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Μάλιστα όπως ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πολλές υποχωρήσεις.

 «Θα πρέπει να καταλάβουν οι δανειστές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει άλλο πίσω», είπε ο κ. Καμμένος, ενώ έκανε λόγο για «σκληρό πόκερ» στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

‘Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ. «Δεν είμαστε πλέον σε θέση να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον ΦΠΑ και τις αυξήσεις που αναμένεται να έρθουν, ξεκαθάρισε ότι για τα νησιά «δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε» και ότι θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα.

«Είναι όρος από την πλευρά της κυβέρνησης και κόκκινη γραμμή από τους ΑΝΕΛ, η οποία έγινε απόλυτα σεβαστή (από τον Πρωθυπουργό)», σημείωσε. «Μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα πειραχθεί τίποτε και η διαφορά αφορά τα είδη πολυτελείας» είπε, για να προσθέσει: «Δεν μπορεί να βρίσκεται στο 6% ο φόρος πολυτελείας για να πίνει ο άλλος σαμπάνια στη Μύκονο».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την στήριξή του στον Πρωθυπουργό και τόνισε ότι η συμφωνία που θα έρθει θα πρέπει να έχει μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο για να μπορεί να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

 

Πηγή : naftemporiki.gr