tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σε εξέλιξη το θρίλερ στην Σύνοδο Κορυφής

Μετά από μόλις 1,5 ώρα συνεδρίασης, η Σύνοδος διεκόπη και ξεκίνησαν άτυπες διαβουλεύσεις με επαφές του Αλέξη Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ.

Μετά από μόλις 1,5 ώρα συνεδρίασης, η Σύνοδος διεκόπη και ξεκίνησαν άτυπες διαβουλεύσεις με επαφές του Αλέξη Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ.

 

Πάντως προσερχόμενος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός έντιμου συμβιβασμού.

«Είμαι εδώ έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας. «Το χρωστάμε στους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι θέλουν την Ευρώπη ενωμένη και όχι χωρισμένη, συνέχισε και εκτίμησε ότι «μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία απόψε αν όλα τα μέρη το επιθυμούν».

 

Πολύτιμος σύμμαχος της ελληνικής πλευράς, η Γαλλία με τον Φρανσουά Ολάντ να κάνει σχετικές δηλώσεις κατά την προσέλευση του:

«Επί του παρόντος η Ευρώπη είναι σε ύφεση και αυτό δεν μου αρέσει. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βρούμε μαζί μια λύση επί τη βάσει μιας κοινής πεποίθησης. Η Ελλάδα έχει κάνει προσπάθειες. Μεταρρυθμίσεις φυσικά απαιτούνται και πρέπει να καταδειχθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να προβεί σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις γρήγορα και έτσι νομίζω ότι η Ευρώπη και η ευρωζώνη θα πρέπει να πουν ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα».

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη τάχθηκε και η ιταλική πλευρά.

«Είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην εξεύρεση μιας συμφωνίας για την Ελλάδα, όμως η κατάσταση στον κόσμο είναι σύνθετη και γι' αυτό η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει και να κάνει αυτό που οφείλει», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Αντίθετα πιο αυστηρό πρόσωπο έδειξε η Άνγκελα Μέρκελ που προανήγγειλε σκληρές διαπραγματεύσεις, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία με κάθε κόστος, τονίζοντας παράλληλα ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη.