tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μόλις 12 ώρες στον υπουργικό θώκο

Πρόκειται για τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένο που κατέχει πλέον το ρεκόρ της μικρότερης παραμονής υπουργού σε κυβερνητικό σχήμα.

Πρόκειται για τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένο που κατέχει πλέον το ρεκόρ της μικρότερης παραμονής υπουργού σε κυβερνητικό σχήμα.

Αιτία ήταν ο σάλος που προκλήθηκε αμέσως μετά την υπουργοποίηση του ως υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Τελικά παραιτήθηκε χθες το νύχτα.

Ο θόρυβος που ξέσπασε αλλά και τα έντονα παράπονα ακόμα και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσαν αναρτήσεις του κ. Δημήτρη Καμμένου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ρατσιστικό, ομοφοβικό και αντισημιτικό περιεχόμενο.

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος προανήγγειλε με χθεσινοβραδινό του tweet ότι ο Δ. Καμμένος θα παραιτηθεί από τη θέση του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί και ο αντικαταστάτης του, που θα είναι ο Π. Σγουρίδης.

Στο tweet του Π. Καμμένου προαναγγέλλει την παραίτηση του Δ. Καμμένου από την κυβέρνηση, καθώς αναφέρεται: «Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών – ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του». Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Δ. Καμμένος με γραπτή δήλωσή του ανακοίνωσε την παραίτησή του για να υπάρξει, όπως αναφέρει, «ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης»

Είχε προηγηθεί από νωρίς χθες το απόγευμα επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο, όπου του είπε ότι εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται για τον Δ. Καμμένο, τότε πρέπει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο Δ. Καμμένος -σύμφωνα με πληροφορίες- ζήτησαν την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός του Δ. Καμμένου, ο οποίος ήταν γνωστός στον χώρο του Διαδικτύου ως Porta-porta.

Ο κ. Δ. Καμμένος είχε αναρτήσει την «πειραγμένη» φωτογραφία του Αουσβιτς, στην είσοδο του οποίου αναγράφεται ο τίτλος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα «Μένουμε Ευρώπη», η οποία είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, οπότε αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτηση ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες με εβραΐκή καταγωγή. Αλλά έχει γράψει στο πρόσφατο παρελθόν απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια για τον αντιρατσιστικό νόμο και τις παρελάσεις των ομοφυλοφίλων.

Ο κ. Δ. Καμμένος μετά τον σάλο των αντιδράσεων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό».

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line