tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αύριο ορκίζονται οι βουλευτές – Δευτέρα ξεκινούν οι προγραμματικές

Ξεκινούν οι εργασίες της νέας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και κηρύσσεται η έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ξεκινούν οι εργασίες της νέας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και κηρύσσεται η έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

 

Έτσι αύριο στις 11 το πρωί θα ορκιστούν οι βουλευτές και την Κυριακή, επίσης στις 11 το πρωί, θα εκλεγεί σε μυστική ψηφοφορία ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Του Σώματος θα προεδρεύσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως ο παλαιότερος από τους επανεκλεγέντες αντιπροέδρους της προηγούμενης Βουλής.

 

Αφού ο νέος πρόεδρος της Βουλής αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις από το βήμα της Ολομέλειας, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα διεξαχθεί συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων, που θα απαρτίζουν το νέο προεδρείο του Κοινοβουλίου.

 

Για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Βούτσης.

 

Τη Δευτέρα ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως τον μόνο ομιλητή την πρώτη ημέρα της τριήμερης διαδικασίας.

 

Την Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα συνεχιστούν με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ τον λόγο θα πάρουν και βουλευτές.

 

Οι ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών επί των προγραμματικών δηλώσεων αναμένονται το βράδυ της Τετάρτης και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

 

 

Πηγή : in.gr