tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Προς αναθεώρηση η Επιμελητηριακή νομοθεσία

Έχει ξεκινήσει η διαβούλευση κυβέρνησης – φορέων για την αλλαγή που αφορά τα επιμελητήρια, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση.

Έχει ξεκινήσει η διαβούλευση κυβέρνησης – φορέων για την αλλαγή που αφορά τα επιμελητήρια, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση.

 

Προς αναθεώρηση οδεύει η Επιμελητηριακή Νομοθεσία όπως αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

 

Συγκεκριμένα στην Αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως εδώ και δύο μήνες έχει ξεκινήσει η διαβούλευση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αναθεώρηση της Επιμελητηριακής νομοθεσίας, ενώ ο προγραμματισμός είναι στα τέλη του έτους το υπουργείο Οικονομίας να εισηγηθεί τη σχετική νομοθετική παρέμβαση.

 

Εν τω μεταξύ το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει πως οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων θα διεξαχθούν μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου του 2016, ενώ η θητεία των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων παρατείνεται μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

 

Πάντως με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η προθεσμία μπορεί να παραταθεί άπαξ έως και 4 μήνες.

 

Επίσης προβλέπεται πως οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, θα διεξαχθούν 4 μήνες μετά από την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων.

 

Πηγή : www.euro2day.gr