tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Φτάνει σήμερα στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη ο Πιερ Μοσκοβισί

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων θα ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων θα ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα αναζητήσει μια θετική τοποθέτηση του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, επί του θέματος των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.

Το θέμα αυτό παραμένει σε αδιέξοδο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, μπορεί να λυθεί μόνο πολιτικά. Για το λόγο αυτό, μετά τη σαφή στήριξη που παρείχε πριν από λίγες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η προσοχή είναι στραμμένη στον αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπο της Ε.Ε., καθώς ο ίδιος γνωρίζει καλά τα τεχνικά περιθώρια ανοχής των δανειστών, πολύ δε περισσότερο, όταν το συγκεκριμένο πρόβλημα σχετίζεται άμεσα με τη διαδικασία αξιολόγησης και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου, το ζήτημα θα πρέπει να διευθετηθεί έως και το τέλος Νοεμβρίου του 2015, ωστόσο, επειδή είναι άμεσα συνυφασμένο με την ανακεφαλαιοποίηση, τέθηκε στην ατζέντα της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

Γεγονός είναι ότι ο Πιερ Μοσκοβισί θα πιέσει προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Επίτροπος υπενθύμισε ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «έως το τέλος της χρονιάς» από την ελληνική κυβέρνηση. Οι αποφάσεις αυτές, τόνισε, αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει η Αθήνα κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.

 

Πηγή : www.naftemporiki.gr