tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Υπόθεση Πανούση : Μηνυτήρια αναφορά από δύο Υπουργούς

Αν και φωτογραφήθηκε ο Γιάννης Πανούσης, οι δύο υπουργοί δεν έκαναν αναφορές σε ονόματα

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αδικήματα που σχετίζονται με το απόρρητο μυστικών εγγράφων της πολιτείας, υπεξαγωγής εγγράφων και παράβασης μυστικών της πολιτείας κατέθεσαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας.

Αν και φωτογραφήθηκε ο Γιάννης Πανούσης, οι δύο υπουργοί δεν έκαναν αναφορές σε ονόματα. Μετά τη συνάντησή τους με την κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι «αναφέραμε προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένα φαινόμενο ιδιαίτερα προβληματικό της δημοσιοποίησης εγγράφων που εμφανίζονται ως απόρρητα και της αναπαραγωγής και ότι ενδεχομένως να έχει και ποινικό ενδιαφέρον».

«Τα θέσαμε αυτά στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος. 

«Πέρα από τα νομικά θέματα, πιστεύουμε ότι η εισαγγελεία του Αρείου Πάγου θα διερευνήσει την πιθανή, πραγματική ή όποια διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών που δημιουργεί τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας και με αυτά τα θέματα δεν πρέπει να παίζει κανείς» δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας.

Όπως διευκρίνισαν οι δύο υπουργοί, το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύονται διάφορα κείμενα τα οποία δεν γνωρίζουν εάν είναι αληθινά ή όχι, και εάν έχουν τον χαρακτήρα του απορρήτου ή όχι. Τα έγγραφα αυτά, όπως δειυκρίνισαν, δημιουργούν ανησυχία και προβλήματα ασφαλείας. Ζήτησαν, επίσης, από την εισαγγελική λειτουργό να αναζητηθούν και οι ευθύνες και σε όσους αναπαράγουν ή δημοσιοποιούν τα έγγραφα αυτά, τα οποία πιθανά να έχουν τον χαρακτήρα του απορρήτου. Με άλλα λόγια, ζήτησαν να ερευνηθούν και οι ευθύνες των καναλιών, των σάιτ και των άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης που αναπαράγουν διαλόγους μεταξύ φερόμενου πολιρτικού από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και κρτατουμένου τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Με τη στάση της αυτή, η κυβέρνηση επιθυμεί να καταδείξει ότι δεν έχει τίποτε να κρύψει όσον αφορά τις καταγγελίες Πανούση για επικοινωνία μελών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες και ότι επιθυμεί τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Χθες το βράδυ ο κ. Πανούσης, μιλώντας στον Σκάι, έκανε λόγο για «περίεργες συμπτώσεις» κληθείς να σχολιάσει όσα του καταλογίζουν τόσο υπουργοί όσο και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι Πυρήνες κάνουν λόγο για ευφάνταστα σενάρια, ενώ υπουργοί της κυβέρνησης μιλούν για μυθιστόρημα. Μαζί τα γράφουν;» σχολίασε ο κ. Πανούσης

Πηγή www.imerisia.gr