tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αισιοδοξία Τσακαλώτου και αιχμές κατά του ΔΝΤ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

 

Ταυτόχρονα όμως έστειλε και αυστηρό μήνυμα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καλώντας το να αποσαφηνίσει τη θέση του για το ασφαλιστικό, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση δεν μπορούν να είναι ατέρμονες.

 

Διαφορετικά, όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, το πρόγραμμα δεν μπορεί να «βγει» και η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει σελίδα. «Είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να μην υπάρξει μια νέα ελληνική κρίση» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, και συνέχισε: «Κατανοούμε ότι το ΔΝΤ έχει βάλει πιο ψηλά τον πήχη και στο συνταξιοδοτικό και στα δημοσιονομικά».

Κάλεσε δε, το Ταμείο να αποσαφηνίσει εάν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις που εμφανίζονται ως διαρροές στον Τύπο είναι όντως δικές του διαρροές, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να τις διαψεύσει επισήμως.

Εξέφρασε, δε, την αναγκαιότητα η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα εγκαίρως, μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες, μαζί με τη συζήτηση για το χρέος, ώστε να βγει το πρόγραμμα. «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν τελειώνει. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να αρχίσουμε συζητήσεις, να φτάσουμε στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και να αλλάξει σελίδα η ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line