tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Οι αγρότες ετοιμάζονται για μπλόκα σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ενάντια σε ασφαλιστικό και φορολογικό καθώς υποστηρίζουν ότι οι επερχόμενες αλλαγές θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ενάντια σε ασφαλιστικό και φορολογικό καθώς υποστηρίζουν ότι οι επερχόμενες αλλαγές θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση.

 

Ήδη χθες υπήρξε έντονη αντίδραση από αγρότες στην Κομοτηνή

που συνοδεύτηκε με πολιορκία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος έμεινε «όμηρος» αγροτών και κτηνοτρόφων στο κτίριο της νομαρχίας.

 

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 6.000 τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους και ετοιμάζονται για μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία.

Τρακτέρ αγροτών από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα αναμένεται να συγκεντρωθούν από σήμερα το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας, έπειτα συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έχει εκδώσει ανακοίνωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι, καθώς στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και τον κόμβο Κιλελέρ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται, θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ.

Στη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

 

Σε αναβρασμό και αγωνιστική ετοιμότητα είναι οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας, ενώ έκλεισαν την Εγνατία Οδό στο ύψος των Κερδυλλίων. Συνάδελφοι τους έκαναν πορεία με τα τρακτέρ μέσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και παρέταξαν τα οχήματα τους στον παραλιακό δρόμο.

 

Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου Αργολίδας και του Βλαχιώτη Λακωνίας και σήμερα, από νωρίς το πρωί, ενισχύονται με τρακτέρ χωρίς καμπίνα, τα οποία χθες δεν μπορούσαν να βγουν στον δρόμο λόγω της βροχόπτωσης. Στη Λακωνία μάλιστα οι αγρότες στήνουν και δεύτερο μπλόκο, επί της εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου.

Στην Άρτα, οι κτηνοτρόφοι, που έστησαν χθες το μεσημέρι μπλόκο στο Κομπότι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο, ενώ οργανώνονται για να μεταβούν στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τη χθεσινή κινητοποίηση με τα τρακτέρ στο κέντρο των Ιωαννίνων, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του νομού, αποφάσισαν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη στις 28 Ιανουαρίου, ενώ μέσα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν συνάντηση για να αποφασίσουν τη μορφή διαμαρτυρίας τους στα Ιωαννινα.

Σε πολύωρο αποκλεισμό του λιμανιού Βόλου προχωρούν εξάλλου σήμερα εκατοντάδες αλιείς του νομού Μαγνησίας μετά τη χθεσινή αναβολή της κινητοποίησης λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης που επικρατούσαν στην περιοχή.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line