tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Οι εκπρόσωποι των θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα και ξεκινούν και πάλι οι διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς, για όλα τα ανοιχτά θέματα.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα και ξεκινούν και πάλι οι διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς, για όλα τα ανοιχτά θέματα.

Πάντως άγνωστο είναι ακόμη πόσο θα επηρεάσουν αυτές τις διαπραγματεύσεις, οι διαρροές των συνομιλιών που είχαν στελέχη του ΔΝΤ.

Αυτές οι διαρροές αλλά και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος συζητήθηκαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιοβάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν

Από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο, εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου.

Σους στόχους της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για το χρέος.

 

Πηγή : www.imerisia.gr