tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Έληξε η πρώτη συνάντηση με τους θεσμούς χωρίς κάποια είδηση

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, σήμερα έγινε μια εισαγωγική συζήτηση και μπήκε το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, σήμερα έγινε μια εισαγωγική συζήτηση και μπήκε το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας.

 

Επίσης, όπως ενημέρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα Wikileaks. Και ο υπουργός όμως απέφυγε κάποια συγκεκριμένη αναφορά και όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή πλευρά επισήμως ή ανεπισήμως συντάχτηκε με το ΔΝΤ απάντησε «κανένα σχόλιο».

Στη συνάντηση παρών ήταν και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

 

Πάντως σχετικά με την πορεία των συζητήσεων, η πεποίθηση της διαπραγματευτικής ομάδας της οποίας ηγούνται οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης είναι ότι οι διαπραγματεύσεις είναι εφικτό να κλείσουν θετικά πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

 

Η κυρίαρχη εκτίμηση ωστόσο ευρωπαϊκών κύκλων είναι ότι πρέπει οι Ευρωπαίοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους φωτίζοντας την… γκρίζα ζώνη της συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία, είτε η Αθήνα θα κρατήσει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα και οι Ευρωπαίοι θα υποχρεωθούν σε μεγάλη ελάφρυνση χρέους, είτε θα πιεστεί η Αθήνα να ανεβάσει τον πήχη των μέτρων για να δοθεί ακολούθως μικρότερη ελάφρυνση στο χρέος.

Το ζήτημα αυτό θα πρέπει να απαντηθεί τα επόμενα 24ωρα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση στα χρονοδιαγράμματα που επιθυμεί η Αθήνα.

Προμηνύεται ωστόσο διπλωματικό θρίλερ ενώ "κλειδί" των εξελίξεων φαίνεται πως θα είναι οι επαφές της Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο.

 

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line