tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Το ΕΕΑ για την ψήφιση του Ασφαλιστικού

Ακολουθεί ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, σχετικά με το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση και τις οδυνηρές του συνέπειες.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, σχετικά με το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση και τις οδυνηρές του συνέπειες.

Η Κυβέρνηση με διαδικασίες εξπρές ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θα επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο τις ζωές των σημερινών συνταξιούχων, αλλά και των επερχόμενων γενεών, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη χαριστική βολή σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας τάσσεται κατά της αποκαλούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα μέτρο της επαχθούς φοροεπιδρομής που πλήττει το σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Έχουμε τονίσει κατ΄επανάληψη ότι ο συνδυασμός της αύξησης των εισφορών με το «ψαλίδι» στις συντάξεις, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα για ασφαλισμένους κι επιχειρήσεις και κατ επέκταση για την πολύπαθη ελληνική οικονομία. Πρόκειται για ένα αποσπασματικό μέτρο, που δεν εγγυάται την επιβίωση του ασφαλιστικού μας συστήματος, ενώ πλήττει άμεσα και βάναυσα την επιχειρηματικότητα.

Εξαιτίας της αύξησης των εισφορών είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα φαινόμενα της «μαύρης» εργασίας, ενώ λόγω της αδυναμίας των επιχειρήσεων θα σημειωθεί νέο «κύμα» απολύσεων και «λουκέτων». Οι εμπνευστές αυτής της μεταρρύθμισης έχουν άραγε σκεφθεί πως ακριβώς θα επιζήσει ο επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας, ο επιστήμονας που θα καλείται κάθε χρόνο να δίνει περίπου το 80% των εισοδημάτων του στο κράτος; Η δικαιολογία ότι πίσω από οποιοδήποτε μέτρο που στερείται λογικής κρύβονται οι απαιτήσεις των δανειστών, δεν μπορεί να ακούγεται πια. Και δεν μπορεί πάντα να είναι στο στόχαστρο τα συνήθη υποζύγια, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που γίνονται φτωχότερα κάθε μέρα που περνά. Αντί να εφαρμόζονται ήδη πολιτικές με αναπτυξιακό πρόσημο και με άξονα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μήπως και «ανασάνει» η αγορά και βγούμε από το τέλμα, διαπιστώνεται μία ιδεοληπτική εμμονή στην αφαίμαξη των εισοδημάτων. Και αυτό γίνεται με κάθε πιθανό τρόπο.

Θέλουμε να θυμίσουμε στην κυβέρνηση το γνωστό ρητό που και η ίδια χρησιμοποιούσε στο πρόσφατο παρελθόν, ότι «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες»

 

Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας