tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Προηγείται η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Σε δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στην αναγωγή των προτιμήσεων επί των έγκυρων ψηφοδελτίων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,4% έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3% και η Λαϊκή Ενότητα η οποία μπαίνει στο κοινοβούλιο με ποσοστό 3,1% και η Ένωση Κεντρώων με 3%

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4% και το Ποτάμι με 2,2%

 

Σε ερώτηση για το αν εμπιστεύεστε τον Αλ. Τσίπρα το 75% των πολιτών απάντησε όχι, το 17% ναι και το 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση για το αν «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τη διακυβέρνηση, πρέπει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή;» το 30% απάντησε ότι θέλει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη Βουλή, το 28% εκλογές, το 25% δεν ξέρω /δεν απαντώ ενώ το 17% δείχνει εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση.

Επίσης το 72% θεωρεί την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup αρνητική, το 11% θετική ενώ δεν απάντησε το 17%. Σε ότι αφορά τον στόχο για το χρέος το 80% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε να τον εκπληρώσει. μόλις το 8% θεωρεί ότι πέτυχε ενώ το 12% δεν απάντησε.

Σε ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα θα ξεπεραστεί η κρίση το 82% απαντά όχι, το 10% ναι και το 8% δεν απάντησε.

 

Π.Τ.

 

Πηγή : www.imerisia.gr