tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μεγάλη επιτυχία του ΕΕΑ η συνάντηση Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Alibaba

Χάρη σε συντονισμένες ενέργειες του, φέρνει πιο κοντά στον Έλληνα επιχειρηματία τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου.

Χάρη σε συντονισμένες ενέργειες του, φέρνει πιο κοντά στον Έλληνα επιχειρηματία τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, διαπιστώνοντας την άμεση ανάγκη για στροφή των ελληνικών επιχειρήσεων στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές, είχε προνοήσει να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη μεγαλύτερη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την Alibaba. Όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο κινέζικος κολοσσός, αποδεχόμενος την πρόσκληση του ΕΕΑ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας στα μέσα Σεπτεμβρίου, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου με τον Πρόεδρο της Alibaba κ. Τζακ Μα.

Για την επίσκεψη αυτή αλλά και τις εξαιρετικά θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική επιχειρηματικότητα με τη δραστηριοποίηση της Alibaba στην Ελλάδα, συζήτησαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Alibaba, παρόντος του Προέδρου του ΕΕΑ. Η συνάντηση – η οποία αρχικά δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής- έγινε μετά τις συντονισμένες ενέργειες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και κυρίως λόγω της στενής συνεργασίας που έχει «χτίσει» μεθοδικά με την παγκοσμίως καταξιωμένη εταιρεία. Μάλιστα η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με την ηγετική ομάδα της Alibaba διήρκησε περισσότερο απ΄ότι αρχικά είχε προβλεφθεί, δείγμα του ενδιαφέροντος των δύο πλευρών για σχεδιασμό δράσεων και υλοποίηση συνεργειών. Το περιεχόμενο της συζήτησης άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Πρωθυπουργό, ενώ λεπτομέρειες για το πώς θα δραστηριοποιηθεί η Alibaba  στην Ελλάδα θα συζητηθούν αναλυτικά στην επίσημη επίσκεψη της στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Το βέβαιο είναι ότι η ενασχόληση στη χώρα μας μίας εταιρείας που έχει ετήσιο τζίρο περίπου 500 δις δολάρια και εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες, μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει για την ελληνική επιχειρηματικότητα και κατ΄επέκταση για την ελληνική οικονομία.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας αισθάνεται ικανοποίηση για το γεγονός ότι άνοιξε το δρόμο για μία στενή συνεργασία με τον οικονομικό κολοσσό Alibaba, καθώς αποτελεί μονόδρομο η εξωστρέφεια που πρέπει να επιδείξουν οι Έλληνες επιχειρηματίες. Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να «ανοίξουν τα φτερά» τους για εξαγωγές προς την Κίνα, κάτι που μπορεί να τις ενισχύσει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό και να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν περισσότερο.

Είναι υποχρέωση όλων μας και εθνικό μας καθήκον, να εργαστούμε σκληρά για να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα και να εισέλθουμε πλέον συντεταγμένα και με αναπτυξιακό σχεδιασμό, στο δρόμο της ανάκαμψης και της οριστικής εξόδου από την κρίση.