tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Το μεσημέρι συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο

Διακοπές τέλος και για τα στελέχη της κυβέρνησης που από σήμερα ξεκινούν τον σχεδιασμό για το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Διακοπές τέλος και για τα στελέχη της κυβέρνησης που από σήμερα ξεκινούν τον σχεδιασμό για το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Η συνεδρίαση του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό και η ατζέντα περιλαμβάνει μία σειρά θεμάτων όπως τον σχεδιασμό του κυβερνητικού έργου ενόψει της ΔΕΘ, το άνοιγμα της Βουλής αλλά και τις ευρωπαϊκές συναντήσεις τον Σεπτέμβριο.

Προβλέπεται να ξεκινήσει στις 13.00 και το σημαντικότερο μέρος της συζήτησης αναμένεται να είναι η «Σύνοδος της Νότιας Ευρώπης» που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μετά από σχετική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γαλλίας Στεφάν Λε Φολ επιβεβαίωσε ότι ο Φρανσουά Ολάντ θα δώσει το «παρών» στη Σύνοδο, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Όπως είχε δηλώσει κυβερνητική πηγή σε γαλλικό μέσο ενημέρωσης, η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα.

Εκτός από τη Γαλλία, έχουν προσκληθεί η Κύπρος, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να δημιουργηθεί ένα «ενιαίο μέτωπο» κατά της λιτότητας στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών και να υιοθετηθεί οικονομική πολιτική στραμμένη προς την ανάπτυξη.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line