tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Όχι πια χημικά εναντίον εργαζομένων και συνταξιούχων

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

 

Η εντολή αυτή δόθηκε λίγες ώρες μετά τη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ κατά συνταξιούχων, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου τους και της προσπάθειας τους να διαδηλώσουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Επίσης όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο Νίκος Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να εξακριβωθούν τα περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά το περιστατικό με τους συνταξιούχους υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα, στην οποία ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη σφοδρή ενόχλησή του για τη ρίψη χημικών σε συνταξιούχους και ζήτησε να μην επαναληφθεί ανάλογο σκηνικό.

 

 

Πηγή : www.in.gr