tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

‘Άκαρπη η συνάντηση ΓΣΕΕ- Εργοδοτικών Φορέων για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ

Η ΓΣΕΕ επιμένει και διεκδικεί την υπογραφή Σύμβασης που θα παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια δικαίου

Άκαρπη ήταν η νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/5/2013 μεταξύ της ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ – ΣΕΤΕ (ο ΣΕΒ δεν προσήλθε) για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως ανέφερε η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, για το έλλειμμα ελευθερίας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις που υπάρχει την μεταξύ των κοινωνικών εταίρων την αποκλειστική ευθύνη φέρουν κυβέρνηση και τρόικα που κατήργησαν τον καθορισμό του κατώτατου μισθού μέσω της ΕΓΣΣΕ και την καθολικότητα ισχύος της. Παρ΄όλα αυτά, «η ΓΣΕΕ επιμένει και διεκδικεί την υπογραφή Σύμβασης που θα παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια δικαίου στον κόσμο της μισθωτής εργασίας και θα σώζει ότι η κυβέρνηση δεν κατέστρεψε κάνοντας πράξη τις μνημονιακές επιταγές».

Κατά τη ΓΣΕΕ οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να συμφωνήσουν στη διασφάλιση του επιδόματος γάμου και μιας σειράς θεσμικών αιτημάτων για τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί το επιχείρημα των μνημονιακών εντολών.

Μετά την άκαρπη κατάληξη  της συνάντησης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην οποία να μετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, εκπρόσωποι του οποίου δεν προσήλθαν παρά το γεγονός ότι η συνάντηση είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη διαπραγμάτευση.