tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Οι τιμές, σήμερα, με το φωτογραφικό φακό!

Δείτε σε φωτογραφία και χωρίς σχόλια τις τιμές ξεκινώντας από τις φθηνότερες

Πως διαμορφώνονται σήμερα, 27/11/2013, οι τιμές με λιγότερο από ένα μήνα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων στην αγορά; Ο φακός του www.eea.gr έκανε ένα μικρό φωτορεπορτάζ σε διάφορα καταστήματα και αποθανάτισε μερικές τιμές που δείχνουν τόσο τη κατάσταση της αγοράς όσο και την διαφορά τιμών ανάλογα με τους δρόμους που ξεχωρίζουν από τους καταναλωτές με διαφορετικά εισοδήματα.

 

Η κεντρική αγορά της Αθήνας είχε λίγο κόσμο σήμερα. Οι τιμές ωστόσο ήταν πολύ χαμηλές. Τόσο στα οπωρολαχανικά όσο στα ψαρικά και κρέατα, οι τιμές ήταν πολύ ελκυστικές. Από κοντά και τα είδη ένδυσης – υπόδησης καθώς και τα είδη γενικής χρήσης.

 

Όσο ο φακός έφευγε από το «κάτω» εμπορικό κέντρο των φτωχών καταναλωτών τόσο οι τιμές ανέβαιναν, κατά κανόνα και με αύξηση της ποιότητας των ειδών. Ακόμη και στην «κάτω» Ερμού με την «πάνω»  Ερμού οι τιμές διέφεραν σημαντικά!

 

Η πραγματική αύξηση όμως παρουσιάζονταν στις τιμές των καταστημάτων γύρω από το Σύνταγμα και, φυσικά στο Κολωνάκι. Εκεί ορισμένα καταστήματα δεν έδειχναν τιμές στις βιτρίνες. Ίσως γιατί οι πελάτες τους να ανήκουν στο μικρό, υψηλά εισοδηματικό στρώμα της κοινωνίας μας, που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ αύξησε εισόδημα και πλούτο κατά 20% στα χρόνια της κρίσης! Εκεί οι τιμές δεν ενδιέφεραν τους καταναλωτές γιατί το κριτήριο δεν ήταν η τιμή αλλά η φίρμα, η μόδα, η ποιότητα, το σχέδιο κλπ.

 

Κατά την περιοδεία μας δεν είδαμε ακόμη χριστουγεννιάτικους στολισμούς. Όλοι αναμένου την έλευση του Δεκεμβρίου για να στολίσουν.

 

Δείτε σε φωτογραφία και χωρίς σχόλια τις τιμές ξεκινώντας από τις φθηνότερες…

ΕΔΩ Η ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!