tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Η μεγάλη ευκαιρία του πρωθυπουργού με τη διαπραγμάτευση

Παρά του αντιθέτου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι αρκετά αισιόδοξος, πως τελικά θα κερδίσει το στοίχημα και πως η κυβέρνηση του, θα πετύχει το ακατόρθωτο.

Τα ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ
Του Βαγγέλη Γιακουμή.
 

Παρά του αντιθέτου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι αρκετά αισιόδοξος, πως τελικά θα κερδίσει το στοίχημα και πως η κυβέρνηση του, θα πετύχει το ακατόρθωτο.
Πολιτικά να ξεπεράσει το κάβο με ´όλα τα θέματα ανοικτά (προσφυγικό, ασφαλιστικό, αγροτικό, φορολογικό, αξιολόγηση ) και να περάσει στην αντεπίθεση με την απομείωση του δημόσιου χρέους. Αν γίνει αυτό τότε ασφαλώς θα επωφεληθούμε όλοι μας . Είτε φυσικά πρόσωπα είτε επιχειρήσεις και εταιρείας που χαροπαλεύουν τώρα υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.
Η χρυσή ευκαιρία του κ. Τσίπρα είναι το προσφυγικό, η κρίση που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη και τα παρατράγουδα που προκλήθηκαν από αυτή, στο τρίγωνο, Τουρκία , Ρωσία και Συρία. Κατά τη σύνοδο κορυφής ο έλληνας πρωθυπουργός έδειξε απ´ ευθείας χωρίς μεσολαβητές στους ευρωπαίους ηγέτες, ότι στην περίπτωση που δεν σταματήσει η κρίση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία αλλά αντιθέτως επεκταθεί , όπως άλλωστε εκτιμά και ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ, τότε σε συνδυασμό με το τι γίνεται στην Συρία και την Λιβύη νότια, η Ελλάδα ως γεωστρατηγική θέση είναι η μόνο χώρα η οποία είναι και θα είναι η πιο σταθερή χώρα στην περιοχή που αποτελεί πύλη της υπόλοιπης Ευρώπης.
Επομένως κάθε άλλη σκέψη για περαιτέρω ταλαιπωρία και καθυστερήσεις με την αξιολόγηση από τη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο η κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι περιττή.
Ταυτόχρονα η διαχείριση στο θέμα των προσφύγων είναι παράδειγμα προς μίμηση με την δημιουργία σε χρόνο dt των hotspot που στην ουσία μπαίνουν "φράχτες" στην ανεξέλεγκτη διαδρομή των μεταναστευτικών ροών προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη βοηθά στο να μην κάνουν οι Γερμανοί δεύτερες σκέψεις για την Ελλάδα.
Επίσης ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που διασφαλίζει όλη την περιοχή ως τρίτο μάτι στις προκλήσεις των Τούρκων και από την άλλη οι καλές σχέσεις του Αλ. Τσίπρα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό που παρέχει αμέριστη βοήθεια, αποτελούν το απόλυτο μείγμα για τις προϋποθέσεις επιτυχίας του κ. Τσίπρα να μπορέσει να επιφέρει στη χώρα τη σταθερότητα την οποία έχει ανάγκη και τέλος με το ξεκλείδωμα της αντιμετώπισης του χρέους, επιτέλους η Ελλάδα να σταθεί στο ύψος που πρέπει και να μπει σε μια διαφορετική πορεία μετά από επτά αιματηρά χρόνια από τα οποία ξεκληρίστηκαν οικογένειες και αρκετός από τον πληθυσμό της χώρας. Τώρα είναι η ευκαιρία του Έλληνα πρωθυπουργού.
Τώρα που όλα τα χρόνια θέματα είναι απλωμένα πάνω στο τραπέζι και μπορεί να ρυθμιστούν έτσι ώστε, απαλλαγμένοι ως χώρα να μπορούμε να αναδείξουμε το βιοτικό επίπεδο που χρωστάμε στις νεώτερες γενιές.