tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Στέφανος Κομνηνός: Αγαπητέ κύριε Μίχαλε…

Όμως κύριε Μίχαλε, ο επιμελητηριακός κόσμος, βρίσκεται σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι που απαιτεί τολμηρές αποφάσεις και αποτελεσματική ηγεσία

Με μια αιχμηρή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο Στέφανος Κομνηνός, πρώην ΓΓ Εμπορίου και συνεργάτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, απαντάει με τον δικό του τρόπο σε επιθέσεις που δέχτηκε από τον κ. Μίχαλο, κατά τη ΓΣ της ΚΕΕΕ στη Θεσσαλονίκη και τον ψέγει για τις θέσεις και ενέργειες έναντι του επιμελητηριακού θεσμού τον οποίο, όπως αφήνει να νοηθεί, υπονόμευσε και υπονομεύει σε κρίσιμες στιγμές.  

 

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Αγαπητέ κύριε Μίχαλε

Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να σας ευχαριστήσω καθώς για μια ακόμη φορά μου κάνατε την τιμή να αναφερθείτε στο πρόσωπο μου στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς δεν ήμουν ο ίδιος παρών, καθότι ως συντονιστής μιας εξαιρετικής ομάδας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με αντικείμενο την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας, προετοιμάζαμε την κορυφαία εκδήλωση όπου 650 έλληνες επιχειρηματίες, συζήτησαν με το μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, την Alibaba για τις προοπτικές πώλησης προϊόντων και τουριστικών υπηρεσιών.

Όμως δεν είναι η ψευδαίσθηση σας περί της παρουσίας μου το βασικό θέμα της επιστολής μου ούτε και τα …καλά σας λόγια.

Άλλωστε, όλοι πια ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ, ότι αν τα επιμελητήρια, συνεχίζουν να υφίστανται σήμερα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε λίγους ανθρώπους που:

α) δώσαμε πολιτική και ιδεολογική μάχη για να πειστούν κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και οι πιστωτές της χώρας για την ανάγκη ύπαρξης τους

β) θέσαμε σε λειτουργία το ΓΕΜΗ

γ) σχεδιάσαμε το ανταποδοτικό τέλος ΓΕΜΗ που τα χρηματοδοτεί και

δ) ακυρώσαμε την απόπειρα να γίνει εθελοντική η εγγραφή στο επιμελητήριο και υποχρεωτική η συνδρομή μόνο για όσους εγγράφηκαν(!)

Και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη προσωπική μου σφραγίδα στην υπεράσπιση όλων των παραπάνω, κόντρα σε πολιτικούς προϊσταμένους αλλά και υπόγειες επιθέσεις από ελάχιστη μερίδα εντός του επιμελητηριακού κόσμου. Άλλωστε η συνεργασία μου με τα επιμελητήρια, τη δικαίωση του επιμελητηριακού θεσμού έναντι των εκατοντάδων χιλιάδων μελών τους, συνεχίζει να εξυπηρετεί.

Όμως κύριε Μίχαλε, ο επιμελητηριακός κόσμος, βρίσκεται σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι που απαιτεί τολμηρές αποφάσεις και αποτελεσματική ηγεσία.

Επειδή δεν επιτρέπω σε κανέναν, να χρησιμοποιεί παραποιημένες τις απόψεις μου ως άλλοθι της αδυναμίας του να διαπραγματευτεί επαρκώς με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία τα συμφέροντα των επιμελητηρίων, πρέπει ενώπιος ενωπίω να ξεκαθαρίσω:

    Τα επιμελητήρια χρειάζεται συνεχώς να αποδεικνύουν την αξία τους, πρωτίστως απέναντι στα μέλη τους, με τις υπηρεσίες που θα τους προσφέρουν και όχι με βαρύγδουπες πολιτικές (ή και) κομματικές τοποθετήσεις.

    Ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας που διαμορφώνει ΚΑΙ τον νέο τρόπο διάθεσης των ευρωπαϊκών πόρων, εξαναγκάζει τα επιμελητήρια να αποκτήσουν ΚΑΙ περιφερειακή υπόσταση.

    Όμως αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να οδηγήσει σε υποχρεωτικές συγχωνεύσεις, ούτε να ακολουθούνται όποτε αυτό εθελοντικά επιλέγεται, τα διοικητικά σύνορα των Περιφερειών.

    Πολύ περισσότερο, θεωρώ αδιανόητη τη δημιουργία ενός μοναδικού, υδροκέφαλου, δυσκίνητου και αντιπαραγωγικού επιμελητηρίου στην Αθήνα που θα επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα 56!

Κύριε Μίχαλε

Θα χαρώ να δοθεί η ευκαιρία να σας ξαναθυμίσω ενδιαφέροντα ενσταντανέ του παρελθόντος αλλά και ιδέες για το μέλλον, όπως άλλωστε ήδη κάνω με τα περισσότερα στελέχη του επιμελητηριακού κόσμου.

Φιλικά

Στέφανος Κομνηνός

ΥΓ: Σε ό,τι αφορά στην ικανότητα επηρεασμού της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, δεν χρειάζεται να αναφερθώ αναλυτικά σε δικές σας δημόσιες τοποθετήσεις, με τις οποίες δηλώνετε την σε βαθμό θαυμασμού υποστήριξη σας σε αυτήν.

 

 

 

ΣΒ