tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τσίπρας:Να χτίσουμε ένα περιβάλλον φιλικό στην υγιή επιχειρηματικότητα

Ομιλία του Πρωθυπουργού στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Για τις προοπτικές που δημιουργούνται μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής, εστιάζοντας στην ενίσχυση των επενδύσεων.

"Σήμερα είναι πολλοί αυτοί, οι οποίοι –έχοντας ξεπεράσει τους κινδύνους και έχοντας μια προοπτική ανοδική– εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία", είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι "το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά, δηλαδή, την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης".

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις θετικές προοπτικές που διαμορφώνονται από την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και τη δέσμευση -όπως ανέφερε- των εταίρων μας για έναν αλγόριθμο που κλειδώνει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, διαμορφώνονται οι συνθήκες για την επιστροφή σε σταθερούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι προοπτικές ώστε να ξαναγίνει η Ελλάδα ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις η Ελλάδα και οι προοπτικές για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια.

Εργαζόμαστε για να βάλουμε τις βάσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο, που δεν θα έχει σχέση με αυτό που μας οδήγησε στην κρίση, είπε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι το μοντέλο αυτό θα βασίζεται στην καινοτομία, την τεχνολογία, στην υψηλή προστιθέμενη αξία και στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Σε αυτό το σημείο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή: "Σήμερα εισάγουμε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να καταπολεμήσει φαινόμενα που έχουν γίνει καθεστώς τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας, όπως η απλήρωτη εργασία, η αδήλωτη εργασία, η υποδηλωμένη εργασία, να προσπαθήσουμε να απεγκλωβίσουμε τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους".

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ανεργία μειώνεται συνεχώς και εκτίμησε πως υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018.

"Για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας", υπογράμμισε και πρόσθεσε:

"Αν θέλουμε να βγούμε από αυτήν την κρίση πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό στην υγιή επιχειρηματικότητα, να ενισχύσουμε τους ανθρώπους της παραγωγής, να δώσουμε κίνητρα και προϋποθέσεις ώστε η παραγωγή να έχει προοπτική, να φροντίσουμε αμέσως μετά την εξασφάλιση του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου, μετά το πέρας δηλαδή της μνημονιακής περιόδου, να μειώσουμε και τη φορολογία για τις επιχειρήσεις, αλλά πρωτίστως πρέπει να εξασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις".