tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ν. Κογιουμτσής: Στενάζουν οι ΜμΕ από φορολογικά-ασφαλιστικά βάρη

Συνέντευξη του Β' Αντιπροέδρου του ΕΕΑ και Οικονομικού Επόπτη της ΕΣΕΕ στο Capital TV.

Για τα υπέρογκα φορολογικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις συνέπειες που έχουν τα βάρη αυτά, μίλησε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στο Capital TV.
Ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι “με 70% μεσοσταθμικά συνολική επιβάρυνση των επιχειρήσεων από έμμεσους και άμεσους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές” οι επιχειρήσεις οδηγούνται “είτε στη φοροδιαφυγή είτε στην επιχειρηματική μετανάστευση είτε στο κλείσιμο”.
Ανφερόμενος στις “μεγάλες επιχειρήσεις που διατείνονται ότι προσφέρουν το 20% της φορολογίας και ουσιαστικά καλύπτουν και τις μικρές επιχειρήσεις”, σημείωσε ότι “πολλές εξ αυτών των επιχειρήσεων παίρνουν έναν σημαντικό τζίρο από τα καταστήματά μας και αυτόν δυστυχώς δεν τον μεταφέρουν στην εδώ φορολογία αλλά στη φορολογία της μαμάς – εταιρίας που βρίσκεται στο εξωτερικό, μέσω των ενδοομιλικών συναλλαγών και των διάφορων τερτιπιών που χρησιμοποιούν”.
Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα το 98% είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας – κάτω από 20%- αλλά και του μη μισθολογικού κόστους ούτως ώστε να δοθούν κίνητρα στις 630.000 μικρές επιχειρήσεις, για προσλήψεις γεγονός που θα μειώσει την ανεργία -ζητούμενο για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: