tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για εκπτώσεις, ακρίβεια και πολυεθνικές

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 8/7/2024 οι θερινές εκπτώσεις, με τα προϊόντα, πέραν των βασικών αγαθών, να περνούν κρίση, λόγω της ακρίβειας, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ (6/7/2024).

“Όταν ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος χρειάζεται το 50% των εισοδημάτων του για να πάρει τα βασικά είδη, πώς θα αγοράσει όλα τα υπόλοιπα προϊόντα, δηλαδή ρούχα, παπούτσια κ.λπ.;”, διερωτήθηκε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Πρωθυπουργού στην Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν για τις πολυεθνικές και την θετική ανταπόκριση της τελευταίας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. χαρακτήρισε σημαντικές αυτές τις κινήσεις, ωστόσο υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι εκείνη που πρέπει να λάβει τις αποφάσεις.

Θα μπορούσαν, όπως είπε, να επιβληθούν πρόστιμα στις πολυεθνικές που πωλούν ακριβότερα τα ίδια προϊόντα τους στην χώρα μας ή ακόμη και να μπει στοπ στην εισαγωγή τους.

Εκτίμησε, τέλος, ότι είναι πιθανή η περαιτέρω αύξηση των τιμών το επόμενο διάστημα λόγω της ανόδου των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, του αυξημένου κόστους των καυσίμων αλλά και του πολλαπλάσιου μεταφορικού κόστους για τις εισαγωγές από την Άπω Ανατολή λόγω της κρίσης στο Σουέζ.

Δείτε το βίντεο: