tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Mega: Πιθανή αύξηση του πληθωρισμού το επόμενο διάστημα

Άνοδο του πληθωρισμού το επόμενο διάστημα “βλέπει” ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega την Κυριακή 30/6/2024, ο κ. Χατζηθεοδοσίου απέδωσε την εκτίμησή του αυτή στην αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, το αυξημένο κόστος των καυσίμων αλλά και το πολλαπλάσιο μεταφορικό κόστος για τις εισαγωγές από την Άπω Ανατολή λόγω της κρίσης στο Σουέζ.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. στάθηκε ιδιαίτερα στο μείζον ζήτημα της αισχροκέρδειας, τονίζοντας εκ νέου την ανάγκη λήψης αποφασιστικών μέτρων για την αντιμετώπισή της. Ενδεικτικά ανέφερε την επέκταση της επιβολής πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και σε άλλα προϊόντα, πέραν του βρεφικού γάλακτος.

Επανέλαβε ακόμη τις προτάσεις του Ε.Ε.Α. για μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Σε ό,τι αφορά το νέο φορολογικό νόμο με τον οποίο θεσπίστηκαν τεκμήρια για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να κάνει κάποιες υποχωρήσεις, με βάση και το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της προσφυγής στο ΣτΕ από πλήθος φορέων, μεταξύ των οποίων και το Ε.Ε.Α., για ζητήματα αντισυνταγματικότητας του νόμου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τοποθετήθηκε και για το κρίσιμο θέμα του κόστους στέγασης, σημειώνοντας τρεις κρίσιμες παραμέτρους:  πρώτον ότι υπάρχουν 900.000 κλειστά σπίτια, δεύτερον ότι οι κλίνες στο Airbnb ανέρχονται σε 1 εκατ. και τρίτον ότι η χώρα μας έχει 3,5 φορές παραπάνω τουρισμό σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Δείτε το βίντεο: