tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ για την προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το Σάββατο 15/6/2024 ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών μίλησε για τη σημερινή (17/6/2024) προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ, Θοδωρής Φορτσάκης είχαν αναδείξει ζητήματα συνταγματικότητας του φορολογικού νόμου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας περιορισμού της φοροδιαφυγής, με όρους όμως ισονομίας και φορολογικής δικαιοσύνης, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη η πορεία μίας επιχείρησης, γιατί έτσι δεν θα μιλούσαμε για επιχειρείν αλλά για επιτυχείν.

Αναφέρθηκε και στα μηνύματα των ευρωεκλογών, επισημαίνοντας ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φαίνεται να έστρεψαν την πλάτη στην κυβέρνηση καθώς μόλις το 28% ψήφισε τους ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ στις εθνικές εκλογές του 2023 το ποσοστό ήταν σχεδόν διπλάσιο.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε, τέλος, ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον νόμο, όπως διεφάνη και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Δείτε το βίντεο: