tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Action24 για επιστολή Πρωθυπουργού στην Κομισιόν: Δικαιωνόμαστε ότι η αισχροκέρδεια έχει ονοματεπώνυμο

Την εξαγγελία του Πρωθυπουργού περί επιστολής στην Κομισιόν μέσω της οποίας θα ζητήσει ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές, σχολίασε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Action24, την Παρασκευή 17/5/2024.

Έκανε λόγο για θετικό βήμα, σημειώνοντας πως δικαιώνει αυτό που έχει επισημάνει πολλές φορές ότι “η αισχροκέρδεια έχει ονοματεπώνυμο”.

“Η κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού είναι σημαντική αλλά γιατί χρειαζόμαστε την άδεια της κυρίας Φον ντερ Λάιεν για να επιβάλουμε μέτρα;”, διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., χαρακτηρίζοντας παράλογη την πολιτική των πολυεθνικών στη χώρα μας και ζητώντας να σταματήσει η ανοχή.

Πρότεινε, μεταξύ άλλων, την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, όπως συνέβη και στο βρεφικό γάλα, ακόμη και την απαγόρευση, σαν ακραίο μέτρο, της  εισαγωγής κάποιων προϊόντων.

“Όταν έχεις δύο χρόνια την ακρίβεια, δεν περιμένεις απαντήσεις”, τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Υπογράμμισε, παράλληλα, εκ νέου την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων, και σε ό,τι αφορά τους μεσάζοντες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη διαφορά τιμής από το χωράφι στο ράφι.

Κληθείς να σχολιάσει επίσης την προαναγγελία του Πρωθυπουργού περί πρόθεσης μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, όταν υπάρξει ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ανέφερε ότι κάθε μείωση του μη μισθολογικού κόστους είναι θετική, σημειώνοντας ωστόσο: “Ας περάσουμε στην πράξη. Δεν θα θέλαμε να είναι μια υπόσχεση πριν από τις ευρωεκλογές”.

Δείτε το βίντεο: