tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ο Χρήστος Κοντούρης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δίνει το λόγο στα μέλη του που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, προβάλλοντας την υποψηφιότητα τους στην ιστοσελίδα του Ε.Ε.Α. (www.eea.gr) και την ειδική ενότητα «Ε.Ε.Α. ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ».

Η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. εύχεται στους συναδέλφους που θα δώσουν τη μάχη για την εκλογή τους σε Δήμους και Περιφέρειες, καλό αγώνα. Είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή τους στα κοινά, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, μπορεί να ενισχύσει το επιχειρείν και να στηρίξει την προσπάθεια των μικρομεσαίων για πρόοδο.


Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ. Ονομάζομαι Χρήστος Κοντούρης, γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αλβανία. Το 1991, όπως πολλοί συμπατριώτες μου, αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα και επέλεξα τη Δάφνη ως τόπο κατοικίας μου.

Στην πρώτη μου πατρίδα δίδασκα φυσική στο Λύκειο της πόλης Πουκ. Ερχόμενος στην Ελλάδα ξεκίνησα να εργάζομαι σε σούπερ μάρκετ. Είχα, όμως, εξαρχής ως στόχο να συλλέξω τεχνογνωσία και να κάνω κάτι δικό μου. Το τόλμησα· δημιούργησα την πρώτη μου επιχείρηση το 1996 στη Δάφνη, το 2003 την εταιρεία «Food Trafic» και το 2007 ήμουν συνιδρυτής της «Kiosky’s A.E.»· αργότερα ασχολήθηκα και με το real estate. «Ο τολμών νικά», σας διαβεβαιώ! Σήμερα, μαζί με τη γυναίκα μου, Στεφανία, με την οποία γνωριστήκαμε και ερωτευτήκαμε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Τιράνων, διαχειριζόμαστε δύο περίπτερα στη Δάφνη και καμαρώνουμε τα δύο μας παιδιά, την Αλεξάνδρα και τον Παντελή, αποφοίτους του Παντείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αντίστοιχα. Η κόρη μου εργάζεται μαζί μας, ο γιος μου υπηρετεί αυτή τη στιγμή στον ελληνικό στρατό.

Την πραγματική μου κλίση, όμως, την ανακάλυψα μεγαλύτερος, όταν άρχισα να ασχολούμαι με τον συνδικαλισμό. Το 2008 εξελέγην μέλος του ΔΣ της Ενωσης Καπνοπωλών Περιπτεριούχων Αθηνών και ανέλαβα τη θέση του ταμία· το 2022 επανεξελέγην αντιπρόεδρος. Από αυτό το μετερίζι δώσαμε μαζί με τους υπόλοιπους περιπτεριούχους πολλούς αγώνες. Θυμίζω ότι τα περίπτερα είχαν αρχικά εξαιρεθεί από την έκτακτη ενίσχυση επί πανδημίας, κάτι για το οποίο κάναμε παρέμβαση και δικαιωθήκαμε. Αντιστοίχως, για πάνω από δέκα χρόνια εκπροσωπώ τον κλάδο μου ως μέλος του ΔΣ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Εδώ είχα την ευκαιρία να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στο επιχειρείν, να αναπτύξω τις ηγετικές μου ικανότητες και να γνωρίσω επαγγελματίες απ’ όλους τους χώρους- αρχής γενομένης από τον φίλο μου πλέον, πρόεδρο του ΕΕΑ, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Αποφάσισα να ασχοληθώ εκ νέου με τα κοινά, να αξιοποιήσω όσα έχω μάθει μέχρι τώρα ως καθηγητής, ως επιχειρηματίας, ως συνδικαλιστής αλλά και ως πατέρας για το καλό της γειτονιάς μου, της Δάφνης. Εχω πλέον ζήσει μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στην Ελλάδα παρά στην Αλβανία, γνωρίζω εκ των έσω τα προβλήματα της Δάφνης.

Στο πρόσωπο του νυν δημάρχου, κ. Αναστάσιου Μπινίσκου, βρήκα έναν άνθρωπο που με εμπνέει για το ήθος και εργατικότητά του, έναν πολιτικό, με τον οποίο μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για την πόλη μας. Ζητώ, λοιπόν, την ψήφο σας, για να τον στηρίξω την επόμενη τετραετία, προκειμένου να μετατρέψουμε τη Δάφνη σε μια πόλη- πρότυπο, στην πόλη που όλοι μας θα επιλέγουμε να ζήσουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα.