tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Η παρέμβαση του Προέδρου του Ε.Ε.Α. Γ. Χατζηθεοδοσίου στην παρουσίαση του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, παρευρέθη, μαζί και με άλλους εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, στην ειδική εκδήλωση παρουσίασης από τον Αλέξη Τσίπρα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας, της Επαγγελματικής Στέγης και της Αγροτικής Γης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4/4/2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τοποθετήθηκε επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , όπως και οι Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Λευτέρης Ποταμιάνος, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, αντιπρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ, Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών κ.ά.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. χαρακτήρισε σημαντικές τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τις θέσεις των μικρομεσαίων για το μείζον ζήτημα του ιδιωτικού χρέους που ξεπερνά τα 260 δισ. ευρώ, τόνισε την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας, στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη επιβάρυνση των δανειοληπτών λόγω των διαδοχικών αυξήσεων επιτοκίων τον τελευταίο χρόνο που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των δόσεων κατά περίπου 30%, υπογράμμισε το μεγάλο πλήγμα της παρατεταμένης ακρίβειας για ευάλωτα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ενώ έθεσε και το θέμα του αποκλεισμού του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων από τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

Δείτε το βίντεο: