tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου στην “Εφ.Συν”: Κανένα από τα βασικά αιτήματα των μικρομεσαίων δεν εισακούστηκε

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών επιμένει ότι οι απαντήσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, δικαιώνουν τις διαμαρτυρίες των μικρομεσαίων αφού κανένα από τα βασικά αιτήματά τους δεν εισακούστηκε.

Χωρίς ένα γενναίο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βαρύνονται με χρέη οδηγούνται σε κλείσιμο”, τονίζει.

Επίσης δεν ακούσαμε τίποτα για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ενός μνημονιακού μέτρου που λειτουργεί ως χαράτσι για τους επαγγελματίες ενώ υπάρχει οδηγία από την Ε.Ε για την κατάργησή του”, προσθέτει.

Τέλος, εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες αν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ανακούφισης των πιο ευάλωτων θα ενισχύσουν την κατανάλωση αφού τα νοικοκυριά που ασφυκτιούν θα τα χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν λογαριασμούς και δάνεια.

Μπορεί οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να διαμαρτύρονται ότι έφυγαν με άδεια χέρια από τη ΔΕΘ καθώς απουσίαζαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στοχευμένα μέτρα για τη στήριξή τους όμως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο. “Όλα τα μέτρα που εξαγγείλαμε αφορούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ειδικά το λιανικό εμπόριο. Η αύξηση των συντάξεων η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων η αύξηση των μισθών των γιατρών δεν δημιουργεί ρευστότητα στην αγορά που επιστρέφει σε
όλα τα καταστήματα που έχουν εργασία. Ή είναι αδιάφορη για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”, δήλωσε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ως παράδειγμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέφερε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ενεργειακή εξοικονόμηση μέσω αλλαγής εξοπλισμού ή με επιδότηση για την εγκατάσταση
φωτοβολταϊκών πάνελ που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο Μόνο που το πρόγραμμα αυτό δεν είναι ακριβώς νέο καθώς είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό τον Μάρτιο και ανακοινώθηκε ότι έχει πάρει το πράσινο.